Missie en Doelstelling

Missie

Schulden los je alleen op door structurele hulp, waarbij mensen leren zelf regie te nemen over hun financiële situatie. Geïnspireerd door het evangelie bieden wij als samenwerkende kerken financiële hulp aan het toenemend aantal mensen met schulden. Op een eigentijdse wijze. Ons uitgangspunt is dat je iemand in moeilijkheden niet in de steek laat. Wij gaan naast mensen met schulden staan. En samen kijken en leren we hoe zij vrij kunnen komen van een (dreigende) schuld. Iedereen die hulp nodig heeft bij financiële problemen, kan rekenen op de steun van onze maatjes. Ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst.

Voorkomen van schulden is natuurlijk het beste. Daarom geven we ruime aandacht aan vroegsignalering en preventie. Wie de cirkel van schulden doorbreekt of weet te voorkomen is pas echt vrij.

Doelstelling

Het voorkomen en oplossen van financiele schuldenproblematiek bij particuleren met behulp van vrijwilligers. De stichting laat zich bij het verrichten van haar werkzaamheden inspireren door de Bijbel. Stichting Grip op de Knip verzorgt en coördineert de activiteiten van Schuldhulpmaatje in Heerde. Heeft u een vraag over onze werkwijze, wilt schuldhulpmaatje worden, kent u iemand die een maatje zou kunnen gebruiken of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze coördinator.

Hosting & Design door Hokla, Hosting & Webdesign